Bloc de Notes

Bon any 2020

  • OlordeMar

olor de mar us desitja una bona entrada d'any,

un any que serà rodó, ple d'art, reciclatge i artesania.

PicsArt 12 05 02.41.37

Carta de colors

  • OlordeMar

ELS COLORS DEL VIDRE DE PLATJA

Hi pot haver tants colors de vidre de platja com possibilitats d'acolorir el vidre artesanal o industrialment. El vidre de platja prové d'aqueslls vidres que han arribat al mar i han estat esmicolats per l'aigua i la sorra i, posteriorment, polits i esmerilats per l'acció d'aquests i dels anys.

Tot i amb això, i per qüestions històriques, econòmiques, culturals, ..., s'ha fabricat més vidre d'uns colors que d'uns altres. Perquè és tan difícil trobar vidres de platja de color taronja, negre, rosa, ...? Doncs perquè històricament els recipients de vidre, els vasos, les làmpades, ..., han estat blancs, verds o marrons (cada vegada n'hi ha més d'aquest color per la irrupció de l'ampolla de cervesa), i no taronges, vermells, negres o roses.

L'evolució, la tecnologia, l'economia, el marketing, ..., ens estan portant vidres molt més acolorits i que surten dels tradicionals blanc, verd i marró. Pensem en algunes ampolles d'aigua però, sobretot, en les de perfums. El marketing ha obligat a una proliferació de colors i formes que fan més atractiva la compra del producte. Per tant, podem pensar que trobarem a partir d'ara més vidres de platja roses, de topos, negres, fucsia, de diferents blaus o grocs, ... Serà així? Crec sincerament que no. El nostre grau de conscienciació i les polítiques de reciclatge fan que aquest vidre dificílment arribi al mar o ho faci en molt poca quantitat. Conclusió, seguirem amb els vidres blancs, verds, marrons, i esperarem trobar algun dia de manera ocasional algun vidre groc, blanc amb topos vermells, verd amb ratlles blanques, rosa amb esquitjos liles, negres, ... Això ho haurem de deixar per aquells que fan 'vidre de platja' amb mitjans mecànics i sense acostar-se a l'aigua, vidre de platja 'fake'.

Creiem interessant ensenyar-vos una mostra de colors del vidre de platja autèntic ordenats pel grau de dificultat de ser trobats. Veureu com es compleix això que hem dit. Els amants del mar i els caçadors de vidres de platja gaudeixen amb la dificultat, no tots tenen èxit, s'ha d'insistir.

*                              19 white    

17 emeraldgreen        18 amberbrown

        

**                      16 seafoamgreen         

15 aquablue        07 teal

13 cobaltblue        14 olivegreen  

10 cornflowerblue 

 

***            12 honeyamber   

04 turquoise        08 grey

           

****           03 yellow 

11 amethyst       09 uv lime

 

 *****       05 pink 

06 black       02 red 

01 orange

              

 

 

 

 

Autèntic o fals

  • OlordeMar

No es pot duplicar un vidre de platja autèntic. De manera falsa, amb procediments mecànics i amb molt poc temps, es poden aconseguir formes i colors sofisticats, però no hi ha res que es pugui acostar a la resplendor interior que arriba a tenir un vidre glaçat de platja autèntic.

La imperfecció del vidre de platja autèntic fa que cada peça sigui perfecte. Els trossos de vidre són treballats per l’aigua i la sorra i produeixen unes formes amb una bellesa natural i una mística que no pot ser igualada si són produïts en massa i mecànicament.

2

Cada peça de vidre autèntic és única, és impossible que dos trossos de vidre es trenquin exactament de la mateixa manera, i dècades de dansa en les ones i la sorra, i acostant-se a la vora, donen a cada peça la seva pròpia forma, textura i personalitat. En un món on sembla que tot s’ha d’elaborar en sèrie i de la manera més barata possible, el vidre de mar autèntic ens recorda que encara hi ha coses a la vida que són meravellosament úniques, com nosaltres!

El vidre de platja autèntic té un passat. Cada peça té la seva pròpia història i ens podria parlar de l’abans i d'altra gent.

Estudiar cada peça, preguntant-se el perquè de cada corba, la seva forma única, les bombolles internes, ..., i investigant quins van ser els seus orígens, ens diu que el vidre de platja real ha tingut una vida plena, com nosaltres, i això és el que el fa tan bonic.

El vidre de platja autèntic s’admira i estima tres vegades. En primer lloc, el caçador de vidres de platja gaudeix de la seva descoberta, estimant aquestes joies naturals i brillants banyades per l’aigua. A continuació, l'artesà estudia cada vidre, amb amor, i el transforma en una peça única. I en tercer lloc, el comprador de joieria de vidre de platja real estima la peça comprada i la llueix.

1Cada dia reciclem més i ens estem tornant més cívics perquè cal posar el nostre gra de sorra ens no malmetre més el nostre planeta. És per això que el vidre de platja autèntic un dia s’acabarà. Això fa que tingui un valor, ni que sigui sentimental per l’amor a una cosa genuïna, a l’alça.

La joia de vidre de platja autèntic és un regal únic i molt personal del mar transformat en regal únic i molt personal per a algú que estimem. Les ampolles, vasos, làmpades, ..., rebutjades pels humans i trencades per les onades del mar es transformen en petites peces amb una lliçó de vida en cada una d’elles. Tenir vidre de platja autèntic significa que es pot tenir una mica de mar cada dia a casa.

Una cosa que tenim en comú als amants del mar és una profunda connexió amb aquest. És impossible passejar per la platja i no embadalir-nos amb aquests petits trossos de vidre, aquestes petites joies naturals que ens connectaran amb el mar cada dia i que, transformats per l’artesà, podrem usar, podrem lluir.

Felicitació de Nadal

  • OlordeMar

Olor de mar us desitja un bon Nadal i un feliç 2019 ple d'art i reciclatge. 

Olordemar

Bareu, 18
08350 Arenys de Mar
(Barcelona)
Catalunya

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Newsletter